Taitokartta tarpoo kepeästi lumihangessa

Opiskelun Taitokartta on Jyväskylän yliopiston opiskelijoille suunnattu internet -pohjainen itsearviointikysely, jonka avulla opiskelija itse arvioi omaa osaamistaan lukemisessa suomeksi ja englanniksi, kirjoittamisessa sekä opiskelustrategioiden käyttämisessä.

Kyselyn tuloksista tehdään sanallistetut taitoprofiilit, joita opiskelijat voivat hyödyntää oman oppimisensa tukena. Lisäksi tuloksia hyödynnetään yliopisto-opetuksen ja -ohjauksen kehittämisessä.

Taitokarttatyöskentely on edennyt suunnittelun ja toteutuksen osalta hyvin aikataulussa, siitä tuo otsikko. Saimme viime vuonna ennen joulua uuden aineiston, jota kertyi yli kaksisataa opiskelijaa. Ongelmaksi muodostui se, että tietosuojalomakkeen opettelu oli haastava tehtävä. Teimme ja korjasimme niin kauan, kunnes tietosuojavastaava hyväksyi lomakkeen. Olimme tosi tarkkoja aikataulujen kertomisessa, koska haluamme seurata opiskelijoiden opintojen etenemistä ja tehdä myös uusintamittauksen kandidaatinopintojen vaiheessa. 

Olemme huomanneet, että tiedottamiseen on panostettava vielä enemmän. Jotta opiskelijat saavat havainnon mahdollisuudesta tehdä itsearviointi, tarvitaan sekä yleisen tason että kohdennettujen tasojen tiedottamista.

Opiskelijalle annettavan palautteen automatisoinnissa olemme edenneet hyvään suunnitteluvaiheeseen ja toteutuskin pilkistää!

Irma Kakkuri ja Elina Savilahti, Jyväskylän yliopisto

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: